Mina spelgäng

Genom åren har jag spelat i en rad olika konstellationer, varav några är insomnade medan andra fortfarande lever och frodas. Här är några exempel.

Blå spelmän

En bluesinfluerad folkmusiktrio med Per "Frodo" Hammar på munspel, Kenneth Sjöblom på dragspel och mig på säckpipa och fiol.

Det är några år sedan vi lade av, men här spelar vi ett litet polskemedley vid en konsert i Hägerstad gamla kyrka.

Åsundens spelmän

Spelmanslaget från Kinda som var aktivt under några år innan folk spreds för vinden. En höjdpunkt var giget på en av de sista Hultsfredsfestivalerna. Här en liten bit ur Rovpolskan efter Carl Johan Nilsson, Kisa. Inspelningen gjordes under en konsert på Rimforsa folkhögskola

Slottets spelmän

Tillsammans med Mats Lundborg och Bengt Ståhlbom vårdar vi låtarna och traditionen efter Ragnar Andersson, storspelmannen från Gärdsnäs. Alla tre har vi suttit i Ragnars kök och lärt oss hans repertoar till en kopp kokkaffe och hans härliga skratt. Här spelar vi på en danskväll i Vårdnäs.

Axel och Pelle Jensen

Axel (min son) och jag spelar ibland tillsammans och då blir det låtar på olika instrument. Axel är en överdängare inte bara på fiol, utan också på nyckelharpa och gitarr. Här framför vi en polska efter CG Åstrand som levde i Falla by i Horns socken. Inspelningen är från en liten konsert i affären Svalsjö, ett folkmusikens Mecka i södra Östergötland.

Själv

Att spela ihop med andra är såklart fantastiskt, men det är också roligt att på egen hand dela med sig av ens låtar och tradition. Jag får ibland nöjet att leda verkstäder och kurser där jag kan sprida den östsvenska musiken. Vid det här tillfället var det en liten workshop på Valö folkmusikfestival.